Skip to the main content

Violenbridgetoer 2024 -verslag-

Gezellige drukte in het centrum van  Heerde tijdens de Violenbridgetoer.

Het was zaterdag 23 maart weer een gezellige drukte in het centrum van Heerde. 224 bridgers crosten van de ene horecagelegenheid naar de andere om hun favoriete spelletje te spelen tegen bekende en meestal onbekende tegenspelers.Sfeerbeeld van bridgers in café het Station.Het was dit jaar de derde editie van de Bridgetoer, die na de coronapandemie begon als een eerste stapje om de horeca in Heerde weer een zetje in de rug te geven en deze is inmiddels uitgemond in een geweldige bridge dag met vele enthousiaste deelnemers uit het gehele land. Omdat alle deelnemers na afloop altijd een bak violen mee krijgen hebben wij dit jaar en voor de toekomst de naam veranderd in de Violenbridgetoer, waarmee Bridgeclub Heerde een eigen gezicht geeft aan dit toernooi en zich onderscheidt van andere bridge drives.

Om klokslag half elf werd op vijf locaties gestart en wel bij De Spikke, De Postkamer, De Rooster, Het Station en De Heerd en vanaf dat moment is iedereen gespannen hoe de eerste tafels gaan verlopen. Na vier spellen wordt er gewisseld van locatie en tegenstanders en dat gaat zo de hele dag door. De lokale horeca heeft traditie getrouw weer gezorgd voor een overheerlijke lunch, de weergoden waren ons redelijk gezind en niets stond er in de weg om een leker dagje te bridgen.

Het bridgespel is al eeuwen oud en waar wij landelijk een kleine terugloop in het aantal leden zien is het tegendeel het geval in Heerde waar de BC Heerde bloeit en het ledental fors is gegroeid. BC Heerde nodigt inwoners van Heerde en omgeving uit om het mooie bridgespel eens te proberen, want naast het denkwerk is er weinig lichamelijke inspanning nodig zodat men de bridge ook tot op zeer hoge leeftijd kan blijven spelen. Goed voor je hersentraining en goed voor de vele sociale contacten die men opdoet bij de bridge. Voor meer informatie kan men een berichtje sturen naar BC Heerde.

Aan het einde van de middag had iedereen zich  verzameld in De Heerd en zijn de uitslagen bekend gemaakt. Op de 1e plaats zijn geëindigd Jos van Daalen en Koen  de Groote uit Enkhuizen. De 2e plaats was voor onze lokale clubspeelsters Marceline Kalff en Anneke van Lubek uit Epe. De derde prijs ging naar Han Begas en Lucia Grosmann uit Landsmeer.

In 2022 startten we met ruim 80 paren, vorig jaar waren het er 96 en deze editie zelfs 112 met nog een fors aantal paren op de reservelijst. Volgend jaar willen wij uitbreiden naar 128 paren, maar vol is vol. Noteer daarom alvast de datum 29 maart 2025 voor de volgende editie van de Violenbridgetoer in Heerde.

Meer foto’s zijn te vinden in het fotoboek.

Andere artikelen
Zomerbridge 2024 – Regio

Zomerbridge 2024 – Regio

Ook in de zomer is het mogelijk om deel te nemen aan bridgedrives in de regio. In Heerde elke...

26/04/2024 - Rein de Jong
Vakantiebridgedrive ‘de Heigraaf’

Vakantiebridgedrive ‘de Heigraaf’

BC de Heigraaf nodigt je uit voor de Vakantiebridgedrive op zaterdag 1 juni. Start 10:30 uur incl....

15/04/2024 - Rein de Jong
Oranjedrive 2024

Oranjedrive 2024

Bridgeclub de Heigraaf nodigt je uit. Zaterdag 27 april Een gezellig evenement voor zowel thuis-...

29/03/2024 - Rein de Jong